Hej Pastor!

Finspång är en härlig gammal bruksort i de allra finaste delarna av det expansiva Östergötland. Med sina 368 sjöar är Finspång Sveriges sjörikaste kommun och erbjuder gott om upplevelser i varierad och lättillgänglig natur. På omkring 20 minuter med bil tar man sig in till Norrköping, ytterligare en halvtimme bort så har man nått Linköping och på dryga timmen har man passerat länsgränsen och tagit sig till Örebro. Nära till natur men också nära stadspuls och god service. Det är Finspång i ett nötskal, en härlig plats att bo, där det är lätt att trivas!

Finspångs Missionsförsamling har ca 190 medlemmar. Om vi fick säga något av det som kännetecknar oss skulle vi förmodligen säga att vi är en varm och välkomnande gemenskap, att vi är en gudstjänstfirande församling där söndagens gudstjänst utgör ett centrum i våra olika verksamheter, att vi har en öppenhet mot samhället och att vi strävar efter att ha låga trösklar in i kyrkan och gemenskapen. Vi skulle förhoppningsvis även säga att vi kännetecknas av en längtan efter Jesus och en önskan om att längta ännu mer. Om vi fick använda ett viktigt ord för oss kanske vi skulle säga Nära - vi vill leva nära Gud, nära varandra och nära världen.

Tjänsten som föreståndare i Finspångs Missionsförsaming är på 100%. Tjänsten innebär på flera sätt en ganska traditionell föreståndarroll i en Equmeniaförsamling, men naturligtvis präglad både av vem du är som människa och pastor, och av vilka vi är som gemenskap. Uppdraget är ju som du vet både mångbottnat och utmanande, men också starkt välsignat och meningsfullt! Listan på vad vi tänker oss att en föreståndare hos oss utför och ansvarar för skulle kunna göras lång, och vi vill gärna forma den tillsammans med dig och våra övriga anställda. Vi har förutom den lediga tjänsten som föreståndare två ytterligare anställda i församlingen, en pastor och en ungdomsledare.

Om du vill veta mer om oss och om tjänsten är du varmt välkommen att höra av dig till ordförande Håkan Rydin på 0122-212 62!

Din ansökan skickar du till ordforande@missionskyrkanfinspang.se. Vi behandlar ansökningar löpande. Välkommen in med din ansökan!